top of page

Studiekeuzebegeleiding

1

​Wat is studiekeuzebegeleiding?

 

Weet je niet welke studierichting perfect bij jou past? Vind je het moeilijk om een afstudeerrichting te kiezen? Vrees je dat je de foute keuze hebt gemaakt in het verleden? Geen nood. Samen vinden we jouw optimale studiekeuze.

2

Hoe werkt het?

 

​We starten met een vrijblijvend én gratis kennismakingsgesprek.

 

Heb je er een goed gevoel bij? Dan plannen we een kerntalentensessie in, want alles begint bij bewustwording. Alleen wanneer je jezelf bewust bent van jouw potentieel, aard en intrinsieke motivatie kan je duurzame keuzes maken voor jouw toekomst.

Tijdens een tweede sessie bekijken we een waaier aan studierichtingen. We matchen jouw kerntalenten, energiegevers en -vreters met jouw ideale opleiding. Ook de verschillen tussen de hoger onderwijsinstellingen die deze richtingen aanbieden, komen daarbij aan bod. Zelfs jouw toekomstige jobopportuniteiten worden onder de loep genomen.

 

Zo slaag je erin om een opleiding te vinden die jouw ontwikkeling en toekomst optimaal bevordert. 

3

Waarom kiezen voor studiebegeleiding?

 

Een studiekeuze maken is niet eenvoudig. Er zijn zoveel mogelijkheden en wat je nu goed kan, doe je misschien niet graag. Wanneer je jezelf niet langer goed voelt in jouw opleiding, droogt jouw motivatie op en ligt leermoeheid op de loer.

 

Daarom is het belangrijk om een duurzame studiekeuze te maken. Zo kan je jezelf optimaal voorbereiden op jouw latere professionele leven. Gelukkig is het hiervoor nooit te laat. Ook heroriëntatie is altijd mogelijk.

bottom of page